Gratis verzending vanaf €25,-
Levering binnen 48 uur
Veilig online betalen met iDeal

Blaas/Nierdieetvoeders

NIERPROBLEMEN
Een afneming van de dierfunctie treedt het meest op bij oudere katten. Deze katten zijn onvoldoende in staat om afvalstoffen, vooral het eiwit-afbraakproduct ureum, via de nieren weg te spoelen. Als deze verminderde werking van de nieren voortschrijdt, is er sprake van chronische nierinsuffientie.
Uw kat krijgt last van braken, diarree en overmatig plassen, waarbij de urine licht van kleur is. De algemene conditie gaat achteruit, de vacht wordt dof en er is huiduitslag. We constateren bovendien sloomheid en vermagering, alsmede een slechte adem, verminderde eetlust en een sterk verhoogde dorst.

Blaasgruis bestaat uit kleine kristallen, die voorkomen in de urinewegen van volwassen katten. De mineralen in de voeding, vooral magnesium, zijn verantwoordelijk voor de vorming van deze zeer harde, zgn. struvietkristallen. Ze iiriteren de urinewegen en kunnen ontstekingen veroorzaken. De urine komt met kleine plasjes, vaak met bloed vermengd, naar buiten. Uw huisdier moet tijdens het urineren persen en hij heeft zichtbaar pijn. Katten met blaasgruis gaan vaker naar de bak en plassen er zelfs buiten.Blaasgruis kan, meestal bij katers, leiden tot een volledige verstopping van de urinewegen. In dit geval is plassen onmogelijk en is de situatie levensbedreigend. De dierenarts moet onmiddellijk ingrijpen.